Poëtische boekenleggers - Leeuwarden City of Literature

Per jaargetijde brengen wij in samenwerking met een dichter, beeldend kunstenaar en boekhandels een poëtische boekenlegger uit. Hierop vind je elk seizoen een nieuw geschreven Fries gedicht en een eveneens nieuwe illustratie. 

Voor elke boekenlegger krijgt steeds een andere dichter een schrijfopdracht. Ook wordt elk gedicht vertaald naar het Nederlands en Engels. Per kalenderjaar vragen we één beeldend kunstenaar of illustrator om het beeld te maken. Hierdoor passen de vier boekenleggers per jaar bij elkaar. Je verzamelt ze door een boek te kopen bij een vestiging van Van der Velde Boeken in Friesland of bij een andere grotere boekhandel in onze provincie. De gedichten verschijnen – in de drie talen – steeds op deze webpagina.

2023

Hele jaar: beeldend werk van Janine van Zeeland
Voorjaar: gedicht door Syds Wiersma (Fries/Nederlands), vertaald door Michele Hutchison (Engels)
Zomer: gedicht door Iris Dicke (Nederlands), vertaald door Syds Wiersma (Fries) en David McKay (Engels)
Herfst: gedicht door Melvin van Eldik (Liwwadders/Nederlands), vertaald door David McKay (Engels)
Winter: gedicht door Lara Kool (Fries, Nederlands en Engels)

Waar verkrijgbaar?

De boekenleggers vind je bij:

Alle filialen van Van der Velde Boeken in Friesland, Boekhandel Binnert Overdiep Heerenveen, Boekhandel Muizelaar Koudum, Het Boekhuis Bolsward, Het Boekhuis Workum, Boekhandel Planteyn Gorredijk, Boekhandel Burgum, Kinderboekwinkel De Toverlantaarn Leeuwarden, Bruna Grou, Boekhandel Friso Akkrum, Bruna Surhuisterveen, Bruna Sneek, Bruna Kollum, Boekhandel IJlstra Drachten, Bruna Stiens, Bruna Oosterwolde en bij de boekhandel van de Afûk in Leeuwarden.

Foto: Mélanie THESE | Unsplash

 
Boekenlegger voorjaar 2024
Boekenlegger winter 2023
Boekenlegger herfst 2023
Boekenlegger zomer 2023
Boekenlegger voorjaar 2023