Portretten Woonzorgcentrum Suderigge - Leeuwarden City of Literature

Op 6 en 7 september waren dichter Tsead Bruinja, muzikant Zea en fotografe Rosa van Ederen met gastdichter Alara Adilow op bezoek bij Woonzorgcentrum Suderigge in Lemmer. Ze maakten met en voor de heren Van Halen en Hosper en de dames Wouda en Bos persoonlijke portretten.

Tsead over het bezoek aan Suderigge: “Ten eerste waren wij erg onder de indruk van hoe vriendelijk het personeel met de bewoners omgingen. Die kregen echt alle aandacht. Ten tweede was het bezoek voor ons een prachtige les over de geschiedenis van de streek, over het begin van de Noordoostpolder en het werk dat daar gedaan werd door bijvoorbeeld boerenarbeiders en de mensen die het waterpeil in de sloten kwamen inspecteren voor de Domeinen en de Waterschappen. Tijdens de uiteindelijke presentatie hebben we bovendien genoten van een van de bewoners die op accordeon veel oude liedjes speelde. De hele zaal zong mee en holp hem soms ook even op weg als hij zich een liedje niet goed kon herinneren.”

Beluister het lied ‘Drummer in de liefde’ dat Zea schreef en componeerde over bewoner Jan van Halen:

Bekijk een selectie van de foto’s die Rosa van de workshops (door Tsead, Zea en Alara met bewoners) en de eindpresentatie maakte:

Lees de gedichten die Tsead en Alara schreven over de bewoners:

Bekijk een deel van de foto’s die Rosa maakte als portret van de heer Hosper: