In het kader van het Europese literatuurbevorderingsproject LIT UP wordt de komende jaren een reeks gratis online trainingen gepubliceerd over verschillende aspecten van (internationale) boekpromotie.

De Engelstalige trainingen zijn bedoeld voor iedereen die actief is in het literaire veld; met name uitgevers, schrijvers, vertalers en redacteuren, maar ook boekverkopers, bibliothecarissen en literatuurstudenten kunnen er hun voordeel mee doen.

In de eerste training, die vanaf 1 mei te volgen is op het digitale leerplatform Moodle, kun je kennis opdoen over de gang van zaken op boekenbeurzen (nationaal en internationaal) en hoe je je daar op in goeie manier op kunt voorbereiden, wat je op zo’n evenement kunt bereiken en wat je er na afloop nog uit kunt halen; hoe je de opgedane contacten kunt omzetten in de verkoop of aankoop van boeken.

De andere drie trainingen die in 2023, 2024 en 2025 beschikbaar komen, zullen onder andere gaan over hoe je effectief te werk kunt gaan op literaire promotionele evenementen zoals festivals, beurzen en andere culturele activiteiten, en over de praktijk van vertaalrechten; hoe werkt het beheren van en onderhandelen over die rechten nu precies?

Elke module kost in totaal zo’n 20 uur, waarbij zowel live workshops en lezingen worden gegeven, als aan zelfstudie gedaan moet worden. Deelnemers kunnen kiezen welke module(s) voor hen het meest interessant is/zijn en die los volgen. 

Aanmelden voor de eerste training kan via dit formulier, dan krijg je vervolgens een gebruikersnaam en toegang tot de online leeromgeving en beschikbare materialen. Meer informatie vind je op de website van het LIT UP-project.

Foto: Unsplash – Irina Leoni