Voor de herfst/wintereditie van LETTER interviewde Marc Knip schrijver, (radio)columnist en scenarist Lex Paleaux. Zijn debuut Winterwater verschijnt binnenkort in het Fries bij uitgeverij Noordboek en de theaterversie ervan gaat in januari 2024 in première.

Winterwater in het theater

Het jonge figurentheatergezelschap Studio Figur, de gepokte en gemazelde theatermaker Rieks Swarte en productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten voor een theateradaptatie van Winterwater, Lex Paleaux’ debuutroman. In een beeldende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek wordt het thema eenzaamheid invoelbaar gemaakt. Een onbevangen kind kijkt met verwondering de wereld in, maar naarmate hij ouder wordt, neemt iedereen steeds meer afstand van hem en zijn kinderlijke verwondering slaat om in rebellie, onhandelbaar gedrag en een steeds grotere existentiële wanhoop.

za. 24 feb te zien in Schouwburg De Lawei (Drachten)
en vr. 1 maart in Stadsschouwburg De Harmonie (Leeuwarden)

Win kaarten!

Welk boek las Lex als kind stiekem? Ontdek het in de boekentips bij het interview op deze website, stuur je antwoord en je gegevens naar info@leeuwardencityofliterature.nl en win twee kaarten voor Winterwater in De Lawei of De Harmonie! Meedoen kan tot en met 8 januari. 

Foto: Paulina Matusiak & Eddy Wenting