Skriuwersfakskoalle - Leeuwarden City of Literature

Wil je graag meer en betere verhalen schrijven in het Frysk? Dan ben je welkom op de Skriuwersfakskoalle, een samenwerking van Leeuwarden UNESCO City of Literature, Tresoar en de Schrijversvakschool Groningen.

In het eerste lesblok Skriuwtechniken leer je je eigen schrijfstijl kennen, leer je te experimenteren, om te durven, om het Frysk als schrijftaal te gebruiken. Iedereen kan meedoen aan de lessen Skriuwtechniken, om te ontdekken of het schrijven en de Skriuwersfakskoalle echt iets voor je is.

De Skriuwersfakskoalle is een meerjarige opleiding en werkt met een vast curriculum: na het lesblok Skriuwtechniken is er de mogelijkheid lesblok Skriuwtechniken B te volgen. Daarna kun je, na toelating, doorstromen naar het volgende lesjaar met lesblokken als Proza en Essay.

Op de Skriuwersfakskoalle krijg je les van schrijvers en leer je van elkaar. Je praat over de tekst, het schrijven, en leert elkaar op goede wijze commentaar te geven. Je bent onderdeel van de cultuur van de school.

Kijk voor meer informatie, lesdata en introductielessen op:


Liever verhalen schrijven in het Nederlands? De Schrijversvakschool geeft ook lessen in het Nederlands, bijvoorbeeld in dbieb in Leeuwarden.

foto: Natalia Balanina