Neem een boek, een kleedje en wat te drinken mee en zet je telefoon uit voor een welverdiende ‘detox read’ op zaterdag 27 mei van 13:00 tot 16:30 uur in de prachtige Prinsentuin in Leeuwarden UNESCO City of Literature!

13:00-14:00 boeken op recept door De Culturele Apotheek
14:00-15:30 lezen
15:30-16:30 boeken op recept door De Culturele Apotheek
Neem de ingang naast Historisch Centrum Leeuwarden

Page Against the Machine is een internationaal evenement dat lezers bij elkaar brengt om samen te genieten van lezen. Het initiatief komt van Norwich UNESCO City of Literature. Ook Iowa City (US), Slemani (Irak), Dunedin (Nieuw Zeeland), Exeter (UK), Melbourne (Australië) en Tartu (Estland) doen mee.

Weet je niet precies wat je wilt lezen? De Culturele Apotheek is er weer bij voor boeken op recept!. Tussen 13:00 en 14:00 en 15:30 en 16:30 uur kun je bij hen terecht. Het boek dat je voorgeschreven krijgt kun je direct kopen bij boekhandel Van der Velde, kinderboekwinkel De Toverlantaarn, de boekwinkel van de Afûk of lenen bij Tresoar of dbieb!

Kun je er niet bij zijn in de Prinsentuin in Leeuwarden? Kies dan je favoriete leesplekje – thuis of ergens anders – op dezelfde tijd of dag, en doe online met ons mee! Maak een foto van je boek en leesplekje en deel die met ons op social media met #PageAgainsttheMachine, #CityofLiterature en #Leeuwardenliterature – en leg dan snel je telefoon weer weg!

Geprogrammeerd door Leeuwarden UNESCO City of Literature in samenwerking met Norwich UNESCO City of Literature en The Book Hive. Ondersteund door het Cities of Literature-netwerk.


Waarom Page Against the Machine? Lees hier een interview met Joe Hedinger, boekverkoper bij The Book Hive in Norwich UNESCO City of Literature.

Foto: Mirjan van der Meer