Dit voorjaar kun je weer een nieuwe training volgen binnen het internationale boekpromotieproject LIT-UP. Het onderwerp van deze derde online training is Foreign Rights Management, met onder andere live workshops van deskundigen, en verschillende artikelen, video’s en podcasts over de praktijk van vertaalrechten.

Ook de eerdere trainingen over literaire promotie op festivals, beurzen en andere culturele activiteiten, en over de praktijk van nationale en internationale boekenbeurzen zijn nog steeds te volgen.

De Engelstalige trainingen zijn bedoeld voor iedereen die actief is in het literaire veld; met name uitgevers, schrijvers, vertalers en redacteuren, maar ook boekverkopers, bibliotheccarissen en literatuurstudenten kunnen er hun voordeel mee doen.

Het internationale project LIT-UP stimuleert samenwerking, kennisuitwisseling en professionalisering (ontwikkeling van vaardigheden) op het gebied van boekpromotie in minderheidstalen. Het doel is om samen met de zes andere Europese partners strategieën te ontwikkelen om de (concurrentie)positie van literatuur in minderheidstalen en kleine talen in Europa op de nationale en internationale boekenmarkt te versterken en verstevigen, en een duurzaam internationaal netwerk op te bouwen.

Meer informatie over de trainingen vind je hier, en inschrijven voor de nieuwe training kan via dit formulier.