De Poëzieroute Leeuwarden is uitgebreid met een webapp. Dat wordt op vrijdag 5 november gevierd met een middag in het teken van straatpoëzie, met o.a. een workshop straatpoëzie van literatuurwetenschapper Kila van der Starre. Meld je snel (gratis) aan!

Nieuwe website en app

De webapp is onderdeel van de vernieuwde website van de Poëzieroute Leeuwarden, die het afgelopen jaar in opdracht van Stichting
Poëzietableaus Leeuwarden en Leeuwarden UNESCO City of Literature ontwikkeld is door BW H Ontwerpers en mogelijk gemaakt is door het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.

Toegankelijkheid

Voor de webapp zijn de meer dan zestig gedichten die op tegeltableaus in de straten van Leeuwarden liggen ingesproken door acteurs Tamara Schoppert en Raymond Muller. Nu kunnen mensen met een visuele beperking de teksten beluisteren. Voor wie door een lichamelijke beperking niet in de gelegenheid is de route te wandelen zijn er bij elk gedicht 360graden-beelden gemaakt, zodat de route ook op andere locaties dan in de straten van Leeuwarden te bekijken is. Bovendien zijn in de webapp ook Engelse vertalingen van de gedichten te vinden, en zijn de Friese gedichten ook vertaald naar het Nederlands.

Workshop straatpoëzie & lezing 5 november

Om de komst van de webapp te vieren staat vrijdagmiddag 5 november in het teken van straatpoëzie, met o.a. een workshop, lezing, gesprek en gedichten in Theater de Bres, Schoolstraat 4 in Leeuwarden.

> Meld je nu gratis aan! <

Je bent van harte welkom! De toegang is gratis. Er is beperkt plaats, meld je z.s.m. per mail aan. Vermeld in je mail bij welke programma-onderdelen je aanwezig wil zijn. Wij laten je dan weten of dat lukt.

14:00-15:45 uurWorkshop straatpoëzie door literatuurwetenschapper Kila van der Starre. Inspirerende voorbeelden uit de wereld van de straatpoëzie, inzicht in de linguïstische en materiële code van deze vorm van literatuur en vervolgens zelf aan de slag met een straatgedicht.
15:45-16:00 uurpauze
16:00-16:30 uurLezing van Kila van der Starre over het ontstaan van straatpoëzie en de verschillen tussen het fenomeen in Nederland en Vlaanderen.
16:30-17:00 uurPanelgesprek onder leiding van Geart de Vries, voordracht gedichten door acteurs Tamara Schoppert en Raymond Muller.
17:00-17:30 uurborrel
Kila van der Starre – foto Eva Bours