Wil je graag meer en betere verhalen schrijven in het Frysk? Dan ben je welkom op de Skriuwersfakskoalle, een samenwerking van Leeuwarden UNESCO City of Literature, Tresoar en de Schrijversvakschool Groningen. Op 21 maart gaat het eerste lesblok Skriuwtechniken weer van start. Op dinsdagavond 7 maart is er een introductieles bij Tresoar in Leeuwarden. 

De Skriuwersfakskoalle is een opleiding en werkt met een curriculum: na het lesblok Skriuwtechniken is er de mogelijkheid lesblok Skriuwtechniken B te volgen. Daarna kun je, na toelating, doorstromen naar het volgende lesjaar met lesblokken als Proza en Essay. Op de Skriuwersfakskoalle krijg je les van schrijvers en leer je van elkaar. Je praat over de tekst, het schrijven, en leert elkaar op goede wijze commentaar te geven. Je bent onderdeel van de cultuur van de school.

In het lesblok Skriuwtechniken leer je je eigen schrijfstijl kennen, leer je te experimenteren, om te durven, om het Frysk als schrijftaal te gebruiken.

De 12 lessen* van lesblok Skriuwtechniken vinden vanaf 21 maart plaats op dinsdagavond van 18:45 tot 21:45 uur bij Tresoar in Leeuwarden. Je krijgt les van Arjan Hut. Bij de Schrijversvakschool betaal je normaal gesproken 540 euro per lesblok. Op de Skriuwersfakskoalle is het lesgeld voor het lesblok Skriuwtechniken 480 euro.

Op dinsdagavond 7 maart van 18:45 tot 21:45 uur is er een gratis toegankelijke introductieles Skriuwtechniken bij Tresoar in Leeuwarden. Aanmelden voor het lesblok en voor de introductieles kan op www.skriuwersfakskoalle.frl. Wil je eerst meer informatie? Mail Tryntsje van der Steege: tryntsje@leeuwardencityofliterature.nl.

*Lesdata:
21 en 28 maart;
4, 18 en 25 april;
9, 16 en 23 mei;
6, 13, 20 en 27 juni 2023.

Liever les krijgen en werk schrijven in het Nederlands? Dat kan ook, de Schrijversvakschool geeft ook les in het Nederlands. De lessen in Leeuwarden zijn in dbieb.