Tijdens de tweede editie van literatuurfestival Meet Me at the Lighthouse, van 9 tot en met 12 november op Schiermonnikoog, loop je ook schrijvers uit Spanje, Baskenland, Slovenië, Servië of Italië tegen het lijf. Dat is een resultaat van de samenwerking van Meet Me at the Lighthouse met Leeuwarden UNESCO City of Literature.

In het project LIT UP werkt Leeuwarden City of Literature samen met zes Europese partners om literatuur in minderheidstalen in Europa beter onder de aandacht te brengen. Dit jaar komen de partners samen op Schiermonnikoog. Een deel van het professionele programma is open voor bezoekers van het festival en buitenlandse auteurs treden op.

Na een succesvolle eerste editie in 2022 zet de organisatie van Meet Me at the Lighthouse dit jaar in op een vierdaags festival. Adriaan van Dis, Eva Meijer, Myron Hamming en Mariken Heitman zijn de eerste namen op het affiche.

Begin juni wordt het hele programma bekendgemaakt. Dan start ook de kaartverkoop op de website van het festival. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan op de website in voor hun nieuwsbrief.


Foto: Romy Dam