Op donderdag 17 juni presenteerde componiste/zangeres Hiske Oosterwijk de dubbel-cd Wurden in de Broerekerk in Bolsward. Kaarten voor haar theaterconcert Tiidgenoaten in oktober zijn nu te koop!

De registratie die Omrop Fryslân maakte van de cd-presentatie is onderaan deze pagina terug te zien.

Over Hiske

Hiske Oosterwijk (Leeuwarden, 1989) zette voor Wurden werk van de 17e-eeuwse dichter Gysbert Japicx om naar nieuwe muziek. De Gysbert Japicx Holckemastichting gaf Oosterwijk in 2020, mede dankzij een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten, de opdracht om nieuwe muziek te maken op het werk van Gysbert Japicx (1603 -1666). Eerder maakte Oosterwijk op Gysbert geïnspireerd werk voor haar afstudeeropdracht aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Theaterconcert Tiidgenoaten

Van 14 t/m 24 oktober zijn de nummers van de cd te horen in theaterconcert Tiidgenoaten in de Broerekerk in Bolsward. Een theatraal concert waarbij het schijnbaar onoverkomelijke verschil tussen Gysbert en Hiske in tijd, cultuur en sekse toch wordt overbrugd. Het gaat over het uitzonderlijke vermogen van mensen om over grenzen, vooroordelen en verschillen heen met elkaar in contact te komen.