Explore the North, Tryater en Leeuwarden UNESCO City of Literature organiseren een nieuwe masterclass Literaire Performance, voor schrijvers die hun optredens naar een hoger niveau willen tillen en een stapje verder willen gaan in het presenteren van hun werk. De masterclass wordt gegeven door theatermaker Karel Hermans. Deelname is gratis.

De masterclass Literaire Performance is bedoeld voor schrijvers die al proza of poëzie gepubliceerd hebben, en (bij voorkeur) al enige presentatie/podium-ervaring hebben. In deze masterclass onderzoek je spelenderwijs de mogelijkheden om een tekst over te brengen aan en voor publiek. Plezier en verbeeldingskracht staan voorop.

Samen met acteur en theatermaker Karel Hermans ga je in op houding, stemgebruik, interpretatie en theatertechniek. Dit is het gereedschap voor een goede literaire performer. Je gaat aan de slag met je eigen teksten – poëzie of proza, in welke taal je maar wilt – waarmee jullie samen een voorstelling maken rond het thema ‘(on)eindigheid’. Na de vijf masterclasses en een try-out presenteren we een gezamenlijke performance aan publiek op festival Explore the North op 24, 25, 26 november.

Er is ruimte voor maximaal zes deelnemers. Deelname is gratis en wordt aangeboden door Tryater, Explore the North en Leeuwarden City of Literature. Aanmelden is niet meer mogelijk.

We maken een selectie op basis van de aanmeldingen en laten je in de week van 4 september weten of je mee kunt doen. Ben je geselecteerd, dan verwachten we dat je aan alle bijeenkomsten en optredens deelneemt. Ook vragen we je voor aanvang van de masterclass een eigen tekst te selecteren/schrijven in relatie tot het thema (on)eindigheid, om tijdens de masterclass mee te werken.


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Tryntsje van der Steege, projectcoördinator Leeuwarden UNESCO City of Literature, tryntsje@leeuwardencityofliterature.nl.

foto: Lucas Kemper