Leeuwarden UNESCO City of Literature en De Culturele Apotheek hielden op zaterdag 15 juli een inloopspreekuur ‘boeken op recept’ op de grote boekenafdeling van kringloopwinkel Hart in Friesland in Drachten. Er zijn geen zalfjes of pillen verstrekt, maar literaire medicijnen tegen alledaags levensleed.

Wie last heeft van keuzestress, van onvervulde verlangens of werkwalging, van social media-moeheid, een gebroken hart of een andere kwalen of levensvragen is bij De Culturele Apotheek aan het goede adres. De culturele apothekers gaven ter plekke en gratis een hoogstpersoonlijk boekenrecept op maat, inclusief de juiste dosering, het beste tijdstip van inname en eventuele bijwerkingen. De voorgeschreven boeken konden direct gezocht en gekocht worden bij de kringloopwinkel.

Het volgende inloopspreekuur is op zaterdag 9 september tijdens Uit in Huis, de start van het culturele seizoen in Leeuwarden. De Culturele Apotheek staat dan in de boekwinkel van de Afûk.

Leeuwarden UNESCO City of Literature doet mee aan het Fries Leesoffensief en organiseert daarom in heel Friesland activiteiten die met lezen te maken hebben.