Sjoerd Bottema leest op zaterdagavond 25 februari in Huiskamertheater De Wier in Koarnjum het verhaal Winterjûnenocht voor uit de bundel De grize oer de grouwe. Griezelen en gruwelen, winteravondgenoegens, the roaring sixties.

De wonderkinderen Klaasje en Klaske, de lepe ouwe scharrelaar Jappy Hummel en de duivelse Keimpe Jakkeles: waar zal dat op uitdraaien? Een nostalgisch horrorverhaal uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Tussendoor draait Bob de Boer muziek uit die tijd.

Sjoerd Bottema schreef romans, verhalen en toneel. Zijn werk is een mix van traditie en experiment, terwijl ook de humor niet ontbreekt. In 2020 verscheen een nieuwe verhalenbondel: De grize oer de grouwe, ‘klassikers’ waar de schrijver zijn eigen draai aan geeft.

In 2020 won Sjoerd Bottema een Rely Jorritsmaprijs voor zijn verhaal De sjongende ridder. In de Leeuwarder Courant schreef recensent Doeke Sijens over De grize oer de grouwe dat de schrijver een prachtige draai en een nieuwe betekenis weet te geven aan oude teksten en in het Friesch Dagblad spreekt Jaap Krol in dat verband over een subtiel vertelde wijsheid. “Grote stilistische vermogens, fijnzinnige humor.” (Nieuwe encyclopedie van Fryslân)


Huiskamertheater De Wier
De Wier 5, Koarnjum
Deur open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 7,50
Toegang alleen na aanmelden: tel. 06-54763154 of bobdeboer@pinupsanddowns.com

foto: Bob de Boer photography