Tijdens Nederland Leest van 1 tot en met 30 november kan heel Nederland hetzelfde boek lezen. Leden van de Bibliotheek kunnen daar een gratis exemplaar ophalen. Dit jaar is dat ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls, een liefdevol monument voor haar bijzondere moeder.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november een boek cadeau – om te lezen en samen over te praten

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien; het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?

Voor de jeugd in groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2 is er Nederland Leest Junior. Onder het motto ‘Eén boek, één klas’ gaan leerlingen het gesprek aan over het boek dat zij samen lezen.

Bezoek website →