Op 5 mei komen boeken tot leven tijdens een online editie van het Human Library-event in samenwerking met het Fries Verzetsmuseum. Bijzondere titels zitten tussen 19.00 uur en 21.00 uur voor je klaar voor een inspirerend gesprek. Tijdens Human Library leen je namelijk geen boeken, maar mensen.

Interessante mensen, met een eigen kijk op vrijheid of hoe we vrijheid vieren. Mensen die lang niet in vrijheid hebben geleefd, ooggetuigen zijn van oorlog of nabestaande zijn van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens Human Library mag je alles vragen en kan je alles bespreken. In een open gesprek vertellen de levende boeken hun levensverhaal.

Vanwege de coronacrisis organiseert het Fries Verzetsmuseum de Human Library als online editie. Want ook in deze periode willen ze juist mensen met elkaar verbinden. Eén op één, waarbij je elkaar (digitaal) in de ogen kunt kijken en van elkaar kunt leren.

Op 5 mei zijn de volgende ‘levende boeken’ te leen:

Dit zijn de beschikbare boeken (klik op de titels voor een introductie): AseksueelAutismeBDSMHolocaust overlevendeIraanse dansleraarJoodsMoslimaPolyamoreusRolstoelgebruikerTransgenderVeteraan en Zelfmoordpoging. Een aantal van hen is ook te zien in de tentoonstelling Vrijheid Anno Nu. Gratis opgeven voor een gesprek is nu mogelijk. Je krijgt dan ook een kadootje thuisbezorgd. 

friesverzetsmuseum.nl