Het is tijd voor de vierde editie van Hoge Woorden. Geniet van een avond vol spoken word! Deze keer een gratis toegankelijke editie in de stadskas op het Oldehoofsterkerkhof, in de aanloop naar festival Explore the North. Samenstelling en presentatie: Marrit Jellema.

Line up
Deze keer zie je op het podium: Rodgairo Dalnoot (DE13), Mauricio, Moze Naél, Sandy Bosmans en Iris Dicke.

Rodgairo Dalnoot (DE13)
Stadsdichter van Tilburg, vader, dichter, spoken word-artiest, rapper, en jongerenwerker. Hij won in 2019 tijdens het internationale spoken wordevent van SPOKEN.FM in Rotterdam de aanmoedigingsprijs voor ‘De meest inspirerende ontdekking van de SPOKEN Awards 2019’.

Maurico
Spoken word-artiest en performer. Deze veelzijdige duizendpoot doet honderden dingen tegelijk en weet in de meeste disciplines ook nog eens goed te scoren. Hij trad de afgelopen jaren op door heel Nederland. 28 jaar oud, maar deze woordkunstenaar heeft genoeg meegemaakt om te weten dat het leven niet over rozen gaat.  

Moze Naél
Moze vind je tussen de regels, voorbij genres. Tussen dag en vandaag manoeuvreert hij geruisloos langs spoken word, poëzie en muziek. Zijn stem zacht en rauw. Woorden teder en meedogenloos. Klanken kalmerend en scherp. Moze Naél neemt je mee in een wereld waar je oog in oog komt te staan met al jouw tegenstrijdigheden. Door te laveren tussen samen en alleen zijn leerde hij dat de juiste snaar raken het enige is wat er toe doet.

Sandy Bosmans
Deelt haar werk o.a. als spoken word-artiest, is coach bij Poetrycircle en workshopdocent. Haar teksten gaan over universeel gedeelde gevoelens en/of gebeurtenissen. Uiteindelijk schrijft ze om te kunnen delen wat ze leert en ervaart in dit leven en anderen daar ook wat aan te laten hebben.

Iris Dicke
Iris Dicke (Leeuwarden, 2005) zit in het eerste jaar van de Toneelschool Arnhem en doet mee aan het talentontwikkelingstraject Tweespraak van Kultuer Kollektyf. Ze volgde van 2018 tot 2022 schrijflessen bij de Jonge Schrijvers van Explore the North en Meeuw Jonge Theatermakers en schreef en speelde de de solo-performances Lieve Helena en Gepiekt op de middelbare school.

Over Hoge Woorden
Pure performances, vol energie en overtuigingskracht. Persoonlijk en maatschappijkritisch. Dát is wat je kunt verwachten van Hoge Woorden. Hoge Woorden is het nieuwe podium voor spoken word in Friesland. Met een unieke mix van noordelijke makers en landelijke woordkunstenaars. Bekende namen en opkomende talenten.

Hoge Woorden vindt vier keer per jaar plaats. Aan het eind van de avond is er ook een plek voor jou bij de open mic.

Hoge Woorden wordt gepresenteerd door Leeuwarden UNESCO City of Literature en Explore the North in samenwerking met Marrit Jellema.

Bezoek website →