Schrijver, illustrator en muzikant Daniel Mocci is van 1 februari 2024 tot en met 29 februari 2024 op uitnodiging van Arcadia op residentie in Paviljoen MeM in Buitenpost. Hij organiseert daar in die periode verschillende gratis workshops, inclusief koffie en thee, openbaar voor geïnteresseerden. De workshops zijn gekoppeld aan het project ’Wâlden op de kaart troch kultuer’ van Atsje Lettinga.

Daniel: “Learn to tell your own story: to build a story, your story, the story of your town, about your community, the people around you, yourself, what you see. How you structure that, how do you build characters, etc. Giving the tools to do that. A story does not have to be around heroes, everyone is worth a story. The more intimate you go, to more people you reach, and the more it is going to resonate. Art is communication. Learn to communicate better what you are trying to communicate.”

Als we verhalen niet vastleggen, gaan ze verloren!

In de workshop leert Daniel je de vaardigheden om de geschiedenis en identiteit van je regio vast te leggen en er zo voor te zorgen dat deze bewaard blijft. Does Fryslân have a voice? Let’s find it.

Lees meer en schrijf je in voor de workshops op:

AIR on the Edge: Artist in Residence on the Edge of Europe
Arcadia doet mee aan AIR on the Edge: Artist in Residence on the Edge of Europe 2023/2024. Dit is een residentie-programma van het Culture UP-netwerk, een netwerk van culturele instituties en lokale autoriteiten in niet-stedelijke en gebieden in de periferie. Het doel is om ideeën en best practices uit te wisselen om duurzame culturele activiteiten in vijf rurale gebieden in Europa te ontwikkelen. De belangrijkste partners hebben (zowel succesvolle als niet succesvolle) bids gedaan voor European Capitals of Culture (ECoC).

AiR (Artist in Residence programme) On the Edge loopt van september 2023 tot juni 2024. Alle partners ontvangen 2 kunstenaars uit de andere landen, ieder voor een maand (30 dagen verblijf, 20 dagen om te werken). Belangrijk is dat de kunstenaars tijdens hun residentie betrokken zijn bij de lokale gemeenschap en de culturele landschappen waarin ze gaan werken. Kunstenaars zijn onder meer geselecteerd op hun ervaring met community art.

Kunstenaars konden zich via een Open Call aanmelden. Vanuit Fryslân is Katie Ceekay (oorspronkelijk uit Ierland, nu woonachtig in Fryslân) in november/december naar Finland geweest en Caro Kroon (Leeuwarden) gaat in februari naar Servië. In februari komen schrijver/illustrator/muzikant Daniel Mocci (geboren in Venezuela, nu woonachtig in Ierland) en schrijver/dichter Vitomirka Trebovak (Servië) naar Fryslân.

Daniel Mocci is van 1 tot en met 29 februari op residentie in Paviljoen MeM in Buitenpost. Hij organiseert daar in die periode verschillende workshops, openbaar voor geïnteresseerden uit de Noordelijke Fryske Wâlden en daarbuiten. Dit is gekoppeld aan het project ‘Wâlden op de kaart troch kultuer‘ van Atsje Lettinga.

Vitomirka Trebovac gaat van 16 februari tot 15 maart bij Open Stal in Oldeberkoop aan het werk. Ze wil graag in interactie met Friese beeldende kunstenaars gedichten en korte verhalen schrijven en hun werk en haar teksten een pop-up expo organiseren op onverwachte plekken in het dorp/de omgeving.

Air on the Edge: Workshop learn to tell your own story