Dichters Arjan Hut, Neeltje Bonnema, Sannemaj Betten en Syds Wiersma droegen op Verhalenavond, vrijdag 26 november, de gedichten die ze schreven voor het project Wjerspegelje voor in Tresoar.

Voor Wjerspegelje schreven 28 Friese dichters vijftig Friestalige gedichten die nu op meer dan 200 locaties te zien zijn op spiegels in toiletten. Want in die twintig seconden die je gebruikt om je handen goed te wassen, kun je ondertussen een Fries gedicht lezen! De Nederlandse vertaling van het gedicht is ook te lezen met de QR-code op de spiegel.

Tresoar was een van de 20 locaties in Friesland waar verhalen werden verteld op Verhalenavond. In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van corona werden de verhalen op Verhalenavond dit jaar niet in huiskamers verteld, maar op een beperkt aantal ruimere locaties waar het publiek meerdere verhalen te horen kreeg. Het werd een avon met bijzondere en persoonlijke verhalen met als thema ‘Taal van mijn hart’.

Wjerspegelje is een project van Leeuwarden UNESCO City of Literature en Merk Fryslân, naar Zwols voorbeeld (weerspiegelen.nl) en uitgevoerd met steun van de provincie Fryslân.

Verhalenavond is een productie van Pier21.

Foto: Verhalenavond