Van oktober tot en met december 2023 gaat Tryater bij zeven Friese fanfares langs voor de voorstelling Ynblaze. Een unieke samenwerking tussen lokale amateur-muziekverenigingen en Tryater. Bij de voorstelling wordt er een aanvullend programma (Tryater Rûnom) georganiseerd voor geïnteresseerde schrijvers. Je bezoekt de voorstelling en doet mee aan een schrijfworkshop. 

Wat ga je doen?
Als deelnemer van deze workshop ga je in gesprek met muzikanten van Friese fanfares. Waarom gaat iemand iedere week naar de repetitie? Wat motiveert hem of haar? Ter voorbereiding op Ynblaze zijn schrijver Wessel de Vries en regisseur Tatiana Pratley in gesprek geweest met een aantal fanfareleden. Deze gesprekken zijn als inspiratie gebruikt voor de voorstelling. In de workshop willen we onderzoeken hoe je een interessante monoloog schrijft. Hoe vertel je iets zonder het erover te hebben? Hoe houd je het spannend? Jouw tekst zal worden tentoongesteld in de foyer van Tryater en later gebruikt worden in een podcast! 
 
De workshop wordt aangeboden in combinatie met een bezoek aan Ynblaze. Je mag zelf kiezen op welke dag je de voorstelling wilt bekijken. Kijk daarvoor op de website van Tryater. 

Iets voor jou? 
Door je op te geven voor dit schrijfavontuur duik je in de thematiek van de voorstelling en ga je aan de slag om een interessante monoloog te schrijven. Dat mag zowel in het Nederlands als het Fries. Dus houd je van schrijven en theater? Vind je het leuk om andere schrijvers te ontmoeten? Dan gaat Tryater graag met je aan de slag. 

Aanmelden 
De voorstelling is op zeven verschillende plekken te zien. Kijk daarvoor op de website van Tryater. De workshop wordt gehouden op woensdagavond 8 november (19.30 – 22.00 uur). Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 7 schrijvers meedoen.  
 
Meedoen? Geef je dan op voor 8 oktober door een mail te sturen naar Sytse Jansma (s.jansma@tryater.nl). Daarna krijg je meer uitleg. Kosten: €17,50 (voorstelling en workshop). 

Meer info:

Foto: Tryntsje Nauta