Schrijversvakschool Groningen begint in samenwerking met Leeuwarden UNESCO City of Literature en Tresoar met een cursus schrijven voor beginnende en een lesblok redigeren voor ervaren auteurs die het Fries als schrijftaal hanteren. De drie organisaties doen dat onder de naam Skriuwersfakskoalle. Op zaterdag 4 september is er een gratis kennismakingsles in dbieb in Leeuwarden. Aanmelden kan via kantoor@svsgroningen.nl.

In 2020 is Schrijversvakschool Groningen al in samenwerking met dbieb begonnen met cursussen fictie en non-fictie in Leeuwarden, met het Nederlands als schrijftaal. Aanvullend hierop biedt de school nu twee blokken aan voor Friestalige schrijvers die zich willen toeleggen op het (door)ontwikkelen van hun technieken. Tijdens een kennismakingsles op zaterdag 4 september, van 14.00-17.00 uur, kunnen zij ontdekken of het aanbod bij hen past. 

De les wordt gegeven door Welmoed Wijma en Pauline Durlacher, directeur van Schrijversvakschool Groningen: “Je krijgt twee opdrachten en gaat daarmee ter plekke aan de slag. Je krijgt commentaar op je tekst en merkt al snel wat zo’n schrijftraining je oplevert. Je gaat wijzer naar huis, of je nu literair of journalistiek wilt schrijven.”

Begin november 2021 starten de lessen. Het eerste blok is Schrijftechnieken voor beginners, 12 lessen, gegeven door schrijfdocente Welmoed Wijma. Het tweede blok, Redigeren, is voor gevorderden en wordt gegeven door schrijver-redacteur Baukje Zijlstra. Aanmelden voor de cursusblokken kan tot 1 oktober, bij Schrijftechnieken is iedereen welkom, voor het blok Redigeren word je toegelaten op basis van ingestuurd werk.

Reserveren noodzakelijk
De locatie van kennismakingsles is dbieb aan het Blokhuisplein in Leeuwarden. Reserveren voor de kennismakingsles is noodzakelijk en kan via 06-14771011, kantoor@svsgroningen.nl of schrijversvakschoolgroningen.nl. Vol is vol!

Schrijversvakschool Groningen geeft les in Zwolle, Deventer, Groningen en Leeuwarden. De school biedt mogelijkheden voor wie net begint met schrijven, voor wie zich breed wil ontwikkelen en voor wie al verder is in een genre of juist zakelijk wil leren schrijven. Ieder niveau kent toelatingseisen en voorwaarden.

Wil je meer informatie over de Skriuwersfakskoalle? Neem contact op met Jan Gaasenbeek, programmacoordinator Leeuwarden City of Literature, jan@leeuwardencityofliterature.nl.

Foto: Jantina Talsma