De Jonge Schrijvers gaan weer los! De schrijfopleiding van Productiehuis Explore the North en Meeuw Jonge Theatermakers begint op 4 oktober. Na een succesvolle tweejarige pilot wordt Jonge Schrijvers vanaf nu structureel doorgezet door beide organisaties. De schrijfopleiding geeft jongeren de kans zich – onder begeleiding van inspirerende jonge schrijfdocenten – verder te ontwikkelen in het schrijven van teksten voor theater, literatuur, muziek en poëzie. Inschrijven kan vanaf nu.

Jonge Schrijvers is er voor jongeren vanaf 14 jaar die graag schrijven. Verhalen, gedichten of zelfs theaterteksten. Bij de schrijfopleiding van Explore the North en Meeuw Jonge Theatermakers krijgen zij de mogelijkheid om vaker te schrijven en te leren hoe ze er nog beter in worden. Samen met jonge, professionele docenten gaan deelnemers spelen met woorden, taal en tekst. In een inspirerende lessenreeks van zeven lessen leren ze het schrijven van teksten; van poëzie tot kort verhaal en van theatertekst tot spoken word.

Les van inspirerende schrijvers

Deelnemers krijgen tweewekelijks les van ervaren docenten die zelf als professioneel schrijver actief zijn. Wessel de Vries is schrijver van theaterteksten en thuis in zowel de Nederlandse als de Friese taal. Yentl van Stokkum is schrijfster van proza, poëzie en theaterteksten. Daarnaast maakt ze podcasts.

Performances op diverse festivals

De schrijflessen vormen de basis voor diverse performances, waarmee het werk van de jongeren een podium krijgt. Eerder werk van Jonge Schrijvers werd onder andere gepresenteerd tijdens de performance Het Grote Onbekende op Oerol en Explore the North en vormde de basis voor de voorstelling Alles is een Scheermes.

Inschrijvingen nu geopend

De kick-off van Jonge Schrijvers is op zondag 4 oktober, daarna krijgen de deelnemers tweewekelijks les op woensdagavond. De lessen vinden plaats in De Westerkerk, Bagijnestraat 59 in Leeuwarden.

Meer informatie & inschrijven