Wil jij als schrijver tips en tricks om je publiek beter aan je lippen te laten hangen? Het geheim ontdekken achter een goed gebruik van stiltes in je voordracht? Je hele houding inzetten om je tekst te laten horen? Meld je dan aan voor een vijfdelige workshopreeks voordracht voor professionele schrijvers en dichters, aangeboden door Leeuwarden UNESCO City of Literature, Tryater en Explore the North. Tijdens de eerste editie in 2021 doorliepen 5 professionele dichters en schrijvers uit Friesland deze workshopreeks. De tweede editie start op woensdag 31 augustus.

In deze workshopreeks onderzoek je spelenderwijs de mogelijkheden om een tekst over te brengen. Je gaat met acteur en theaterdocent Karel Hermans aan de slag met eigen teksten, poëzie of proza, in welke taal je maar wilt. In vijf bijeenkomsten ontdek je waar jouw kwaliteiten liggen en waar je aan kunt sleutelen. Plezier en verbeeldingskracht staan voorop. Samen met jou gaan we in op houding, stemgebruik, interpretatie en theatertechniek. Dit is het gereedschap voor een goede voordrager. Na de vijf bijeenkomsten presenteren we op 14 oktober een gezamenlijke performance aan publiek op festival Explore the North.

Leeuwarden UNESCO City of Literature investeert in een professioneel literair klimaat in Leeuwarden en Friesland en organiseert samen met Tryater en Explore the North deze workshopreeks als onderdeel van het creative writing programme. Professionele schrijvers en dichters kunnen zich voor 10 juli aanmelden via de knop hieronder.

Deelname aan de workshops is gratis. We maken een selectie op basis van de aanmeldingen en laten je in de week van 18 juli weten of je mee kunt doen. Ben je geselecteerd, dan verwachten we dat je aan alle bijeenkomsten deelneemt. De workshops zijn op:
31 augustus, Tryatergebouw
7 september, Tryatergebouw
21 september, dbieb
28 september, dbieb
29 september (try-out/doorloop), dbieb
telkens van 19.30 tot en met 22.00 uur
De eindpresentatie is op vrijdagavond 14 oktober tijdens festival Explore the North.


Wil je meer informatie? Neem contact op met Tryntsje van der Steege, projectcoördinator Leeuwarden UNESCO City of Literature, tryntsje@leeuwardencityofliterature.nl.

foto: Lucas Kemper