De muzikale poëziefilm ‘Ogen op afstand’ is het indrukwekkende resultaat van een samenwerking tussen een muzikant en theatermaker, een dichter en een beeldmaker.

Op initiatief van Tresoar is de film gemaakt door muzikant en theatermaker Douwe Dijkstra en dichter Bram Bolten. Het is een hertaling van de expositie ‘SOAN-Heit, een ontmoeting’ die nog tot 21 april dit jaar te zien is in Tresoar.

In deze expositie komen de werelden van fotograaf Simon Haringa (1953) en zijn vader dichter Harmen Haringa (1920-2000) bij elkaar in 24 drieluiken.

Geïnspireerd door de thematieken rondom de relatie vader en zoon kwam, in samenwerking met videomaker Jeroen van de Bovenkamp, de experimentele film tot stand. De film is een inleiding op de expositie en nodigt uit de achterliggende gedachten te verkennen.

Makers
Douwe Dijkstra
Douwe Dijkstra (1984) is muzikant en theatermaker. Hij behaalde in 2012 zijn diploma als componist aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Daarna tourde hij door binnen- en buitenland met zijn muziek en voorstellingen. Verder schreef hij muziek en speelde hij mee in verschillende voorstellingen van onder andere Peergroup en Tryater.

Bram Bolten
Bram Bolten (1997) is dichter. Hij schrijft korte teksten en gedichten waarmee hij de wereld om zich heen probeert te begrijpen. Hij studeert momenteel af aan de Academie voor Popcultuur met een voorstelling, waarvoor hij liedjes componeert en teksten schrijft. Sinds 2019 is hij bij woordkunstplatform Dichter Bij Leeuwarden aangesloten, waar hij nu deels als productieassistent werkt.

Jeroen van de Bovenkamp
Jeroen van de Bovenkamp (1989) is beeldmaker. Hij is afgestudeerd als multimedia specialist van de opleiding Communication and Multimedia Design in Leeuwarden. Op het moment werkt hij parttime als video- en filmmaker bij zorgorganisatie Fier. Daarnaast werkt hij voor zijn eigen bedrijf ‘Lange Krullenbol’ met verschillende video en film projecten. Zo maakte hij recent de film ‘Onder Water’ met muzikant Tristan Visser.