Van 24 tot en met 26 november zorgde festival Explore the North in Leeuwarden voor memorabele concerten, meeslepende performances en literaire shows in alle vormen.

Leeuwarden City of Literature was erbij met samenlees-sessies in De Utrecht, boeken op recept in de Stadskas (beide in samenwerking met de Culturele Apotheek), een gesprek van Kirsten van Santen met de Finse schrijver Juhani Karila in de Waalse Kerk en de theatrale eindpresentatie van de masterclass Literaire performance (in samenwerking met Tryater en Explore the North) in de kapel in dbieb. In festivalhart de Stadskas was ons leesmagazine LETTER te vinden.

In de Stadskas, die al sinds 10 november op het Oldehoofsterkerkhof stond, was ook de vierde editie van spoken word-podium Hoge Woorden, een samenwerking van Marrit Jellema, Explore the North en Leeuwarden City of Literature.

Boeken op recept

met de Culturele Apotheek


De ein set útein

literaire performance door Ytje Hoekstra, Tialda Hoogeveen, Remco Kuiper, Eise Ivo Smit, Bauke Vermaas en Jetze de Vries, met Tryater en Explore the North

Lees ook de terugblik op

foto’s: Gerben Duijster