Wil je graag meer en betere verhalen schrijven in het Frysk? Dan ben je welkom op de Skriuwersfakskoalle, een samenwerking van Leeuwarden UNESCO City of Literature, Tresoar en de Schrijversvakschool Groningen. Op woensdagavond 7 september is er een introductieles voor de cursus Skriuwtechniken bij Tresoar in Leeuwarden. 

In de cursus Skriuwtechniken leer je je eigen schrijfstijl kennen, leer je te experimenteren, om te durven, om het Frysk als schrijftaal te gebruiken.

Op de Skriuwersfakskoalle krijg je les van schrijvers en leer je van elkaar. Je praat over de tekst, het schrijven, en leert elkaar op goede wijze commentaar te geven. Je bent onderdeel van de cultuur van de school.

De 12 lessen* van de cursus Skriuwtechniken vinden vanaf 5 oktober plaats op woensdagavond van 18:45 tot 21:45 uur bij Tresoar in Leeuwarden. Het lesgeld bedraagt 480 euro. Wie voor 15 september inschrijft, krijgt 25% korting. Op woensdagavond 7 september van 18:45 tot 21:45 uur is er een gratis toegankelijke introductieles bij Tresoar in Leeuwarden. Aanmelden voor de cursus en voor de introductieles kan op www.skriuwersfakskoalle.frl. Wil je eerst meer informatie? Mail met Tryntsje van der Steege: tryntsje@leeuwardencityofliterature.nl.

*Lesdata:
5, 12 en 26 oktober;
9 en 23 november;
7 en 21 december 2022;
11 en 25 januari;
8 en 22 februari;
8 maart 2023.

foto: Andrew Seaman – Unsplash