Verhalenavond op vrijdag 26 november gaat door. De persconferentie van vrijdag 12 november en de afgekondigde maatregelen hebben uiteraard wel invloed op Verhalenavond.

Zo worden er geen verhalen meer verteld in huiskamers, maar op een beperkt aantal locaties met meer ruimte. Dat neemt niet weg dat het een avond wordt met bijzondere en persoonlijke verhalen met als thema ‘Taal fan myn hert’.

Bij Tresoar kun je op Verhalenavond luisteren naar Neeltje Bonnema, Sannemaj Betten, Arjan Hut en Syds Wiersma, dichters die meedoen aan het project Wjerspegelje van Leeuwarden City of Literature en Merk Fryslân. Lees er hier meer over.


Op de twintig locaties in heel Friesland zijn op Verhalenavond zo’n 70 persoonlijke verhalen te horen. Verhalen over taal en dementie, ‘misbegryp’, straattaal, de taal van een dokter, vluchtelingen die een nieuwe taal ‘moeten’ leren, een tatoeage als dierbare herinnering en over een katoenplant in relatie tot het slavernijverleden.

Naast persoonlijke verhalen zijn er een aantal wandelingen in het Liwwadders, is er een dans van het dansgezelschap Ivgi en Greben en worden er gedichten voorgedragen met daarbij een uitleg over het ontstaan van het gedicht. Allemaal verhalen vanuit een gedrevenheid en passie.

Er zijn verhalen in Leeuwarden, Burgum, Wommels, Buitenpost, Lioessens, Gorredijk, Edens, Sneek, Berlikum, Tytsjerk, Workum, Franeker en op Ameland.

De locaties hebben een programma voor de avond samengesteld en starten allemaal tussen 19.00 en 20.00 uur, een aantal programma’s worden herhaald. Bij de ingang van de locaties wordt de QR-code check uitgevoerd.

Je kiest op de website onder het kopje ‘ik ben publiek’ een locatie waar je naartoe gaat en krijgt zo alsnog een rijk palet aan verhalen te horen op één plek. Hiermee kan Verhalenavond doorgaan, maar op een manier die veilig is voor zowel vertellers als publiek.

Verhalenavond is een productie van Pier21.

dichters Arjan Hut, Neeltje Bonnema, Sannemaj Betten en Syds Wiersma

Bezoek website →