Donderdagavond 11 maart komt schrijver Tommy Wieringa naar Friesland, om vanuit de studio van bibliotheek Drachten een live online lezing te geven over zijn nieuwste boek ‘Gedachten over onze tijd’. Tijdens de gratis lezing via het videobelprogramma Zoom, kunnen er ook vragen gesteld worden aan Wieringa. De leukste vraag wordt beloond met een gesigneerd exemplaar van het boek.

Wij kennen Wieringa van zijn mooie romans en verhalen, maar in dit boek excelleert hij als columnist. Zijn stukken geven een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd en zetten daarmee aan tot verder denken en het zoeken naar oplossingen. Wieringa wordt tijdens de lezing geïnterviewd door gastheer Jacob van der Weij en zal ook vragen van deelnemers beantwoorden.

De Boekenweek gaat voor het eerst in 75 jaar niet door in maart, maar niet getreurd: uitstel is geen afstel. De Boekenweek – het grootste boekenfeest van het jaar – wordt in de zomer groots ingehaald. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren organiseert het CPNB vanaf 6 maart wel Het voorwoord van de Boekenweek.

De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Literaire activiteiten Smallingerland, Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen, Bibliotheken Mar & Fean en Bibliotheek Drachten.

De lezing is gratis te volgen. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheekdrachten.nl.