Laten we ons verbinden door onze talen en met poëzie vorm proberen te geven aan het onbenoembare.

Deze bijzondere bijeenkomst wordt georganiseerd door Ira Judkovskaja, Tryater en IepenUP, in het kader van Theater Na de DamDe IepenUP-talkshow verschuift hiervoor eenmalig van Neushoorn naar Tryater (Oostersingel 70, Leeuwarden). Let op: aanvang 21.00 uur, inloop vanaf 20.30 uur. Gratis toegang. De bijeenkomst is ook online te volgen via de Arcadia-socials. 

Marjolein Ley, Sjoerd Blom en Beppe Costa geven samen met Ira Judkovskaja hun eigen lezing aan oorlogsgedichten uit Nederland, Duitsland, Italië en de Sovjet-Unie. Een aantal inwoners van Leeuwarden en Friesland schuift erbij aan en leest gedichten in hun moedertalen: Oekraïens, Russisch en Duits. Ze vertellen ook wat deze gedichten nu voor ze betekenen. 

Speciale gast: Mohamedou Ould Slahi, Een gelovige, slimme jongen uit Mauritanië die – na een studie in Duitsland – begin jaren ’90 in Afghanistan vecht tegen de Russische bezetter met een groep die later tot Al Qaida gaat behoren. Hij wordt opgepakt en zit 15 jaar lang onschuldig vast op Guantánamo Bay. Zijn levensverhaal werd verfilmd (The Mauritanian) en op dit moment werkt hij samen met het Noord Nederlands Toneel aan de voorstelling Freedom, die ook tijdens Arcadia te zien zal zijn. 

beeld: Jr Korpa, Unsplash

Bezoek website →