Nu het openbare leven langzaam weer opstart, organiseert de Westerkerk in juni onder de noemer ‘Vrij’ een paar intieme culturele en literaire vrijdagavonden. Leeuwarden City of Literature presenteert op vrijdag 12 juni drie Friese dichters, die voordragen uit gloednieuw werk. Tussendoor geniet je als bezoeker van een eenvoudige, smakelijke maaltijd.

Arjan Hut, Elmar Kuiper en Sigrid Kingma dragen in de sfeervolle zaal van de Westerkerk nieuw werk voor aan een klein, nieuwsgierig publiek. Je wordt (alleen, in duo’s of met gezin) om 18.00 uur verwacht en neemt plaats aan een gezellig gedekt tafeltje in de zaal. Na broodjes en nootjes draagt de eerste dichter voor. Een lekkere vega-pasta en een tweede voordracht volgt. Na wat zoetigheden is het tijd voor de derde dichter. De avond wordt energiek aan elkaar gepraat door de jonge schrijver/acteur Stijn Schootstra. Na afloop is er ruimte voor een informele nazit aan het eigen tafeltje. 

Over de dichters 

Oud-stadsdichter en huidig-Wâlddichter Arjan Hut (1976) ging in het Culturele Hoofdstadjaar 2018 naar Malta. Daar ging het gerucht dat hij voor eerst sinds 1991 buiten Leeuwarden kwam. Zijn ontdekkingen en ervaringen weerklinken in zijn nieuwe (vijfde) bundel ‘Fjoertoer yn it Wâld’. Elmar Kuiper (1969) schrijft Friese en Nederlandstalige gedichten en toneelteksten. Daarnaast is hij beeldend kunstenaar, zanger en filmmaker. De poëzie in zijn nieuwe bundel ‘Wite Mûle, Swarte Molke’ is directer en ook confronterender dan voorheen. Sigrid Kingma (1989) studeerde Nederlands en Fries en debuteerde in 2016 met haar dichtbundel ‘Reade triedleas/Red wireless’. Recent liet ze zich voor 11 nieuwe gedichten inspireren door de 11 (in 2018 in de Friese steden geplaatste) fonteinen.

Over de avond

In verband met de RIVM-maatregelen is er slechts plek voor 30 personen. Je dient vooraf je kaarten te reserveren en een aantal gegevens (zoals de aard en omvang van je eventuele gezelschap) in te vullen. Voorafgaand aan de avond wordt er contact met je opgenomen door de Westerkerk om de nodige praktische zaken door te nemen. De inloop start op 12 juni om 18.00 uur. De eindtijd wordt ingeschat op 21.30 uur.

Kosten en reserveren

De kosten bedragen per persoon € 17,50, jongeren tot 18 jaar € 12,50. Dit is inclusief eten en tapwater. Overige drankjes vallen buiten de prijs en kunnen ter plekke worden besteld en met pin afgerekend. Je kunt je kaarten reserveren via de website van de Westerkerk. Wacht niet te lang, vol is vol!

UITVERKOCHT!

Foto: Meadow Marie via Unsplash

Arjan Hut, foto: © Jeroen van der Kallen
Elmar Kuiper, foto: © Piet Douma
Sigrid Kingma, foto: © Hoge Noorden / Jacob van Essen