Op dinsdagavond 23 april, Wereldboekendag, organiseert Dichterscollectief RIXT opnieuw een Literêr Sirkwy. Deze keer bij Tresoar in café De Gouden Leeuw.

Deelnemers aan de RIXT-cursus Poëzie schrijven van afgelopen winter presenteren werk dat ze tijdens de cursus hebben geschreven. Na de pauze is er Catalaanse poëzie in het Fries. Ignasi Ripoll en Syds Wiersma dragen gedichten voor van verschillende Catalaanse dichters, die zij het afgelopen jaar in het Fries hebben vertaald.

23 april is UNESCO Wereldboekendag. Sinds 1995 wordt op die dag in veel landen speciale aandacht besteed aan het belang van lezen en boeken. De oorsprong van Wereldboekendag ligt onder meer in de Catalaanse feestdag San Jordi. Die dag staat hier in het teken van literatuur en liefde. Er worden boeken en rozen gekocht en als cadeautjes weggegeven. De centra van veel Catalaanse steden en dorpen staan ​​dan vol met boeken- en rozenstalletjes.

23 april is tevens de dag dat de schrijver Miguel de Cervantes in Spanje wordt geëerd en het is de dag dat William Shakespeare in 1616 overleed.

Datum: 23 april
Tijd: 19.30-21.30 uur (inloop: 19.00)
Plaats: Café De Gouden Leeuw, Tresoar, Boterhoek 1, 8911 DH Leeuwarden
Dichters: Janna van der Meer, Minke Postma, Caroline Verschure, Tanja van Abbema, Ypie Haitsma, Anne Heegstra, Christa Niklewicz, Froukje Reitsema, Lara Kool, Bauke Terpstra,  Ignasi Ripoll en Syds Wiersma
Toegang gratis, aanmelden via https://tresoar.nl/bezoeken/agenda/rixt-literer-sirkwy

foto: Geart Tigchelaar

Bezoek website →