Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt in 2023 voor de elfde keer gevierd! Ook in Friesland worden acties en activiteiten opgezet om poëzie te vieren. Het thema is dit jaar Vriendschap.

Sinds 2000 is er elk jaar eind januari extra aandacht voor poëzie. Het bijbehorende Poëziegeschenk is dit jaar geschreven door Mirjam Van hee en Hester Knibbe. Lezers krijgen het in de boekhandel cadeau bij besteding van €12,50 aan poëzie. De week is in het hele land aanleiding voor uiteenlopende activiteiten rondom dichters en gedichten.

In Friesland organiseren o.a. literair tijdschrift Ensafh, de jonge schrijvers van Meeuw jonge theatermakers en Explore the North, de bibliotheken, stichting Bildts Aigene, Podium Gorter, stichting Art Connection, Dichter bij Leeuwarden, Afûk en Tresoar activiteiten in de Poëzieweek. De activiteiten in Friesland zijn te vinden op poezieweek.com/activiteiten, zoek op trefwoord ‘Friesland’.

Staat jouw activiteit er nog niet bij? Meld ‘m aan op de website van de Poëzieweek (pagina ‘activiteiten’, ‘voeg activiteit toe’) en zet in de tekst: benieuwd naar meer Poëzieweek-activiteiten in Friesland? Zoek in het overzicht op trefwoord ‘Friesland’. Zo brengen we alle activiteiten in Friesland in kaart!

Bezoek website →