Een verhaal of een boek schrijven, dat willen veel mensen en nu, nu we in een bijzondere tijd van isolatie leven en nieuwe bezigheden voor onszelf ontdekken, helemaal.

Maar schrijven, hoe pak je dat aan? In deze cursus ‘prozaschrijven online’ krijgen de cursisten via Meet door schrijfster Jetske Bilker handvatten en schrijftechnieken. Ze geeft concrete tips hoe je als schrijver handelen moet, en hoe je een verhaal of roman kunt beginnen. Aan de orde komen belangrijke proza-elementen zoals: spanning, personages, de eigen stijl, het kiezen van een perspectief (wie vertelt het verhaal?) en het schrijven van een goede dialoog. In de lessen krijgen de cursisten online informatie; de cursisten gaan thuis met opdrachten aan de slag en sturen die per mail op.

De feedback van de cursusleidster komt ook over de mail. Wie daarnaast behoefte heeft aan feedback van de andere cursisten kan dat aangeven. Vragen van cursisten over de stof worden per mail of – als het kan – online behandeld. Het voordeel van deze cursus online is dat iedereen, of je een verhaal of een hele roman wilt schrijven, mee kan doen, doordat ieder persoonlijke begeleiding per mail krijgt. De cursussen zijn op maandagvond van 20.30 uur tot 21.30 uur, en worden in het Fries gegeven.

Jetske Bilker (1960) is afgestudeerd in Literatuurwetenschap, schrijft proza sinds 1988, was proza-criticus en publiceerde vier romans en een verhalenbundel.

Informatie

– De cursus is gericht op het schrijven van proza
– Data: maandag 12 & 26 april, 10 & 31 mei en 21 juni
– Tijd 20.30 – 21.30 uur
– Doelgroep auteurs: beginnende en/of ervaren auteurs
– Deelnemers krijgen op de eerste avond algemene schrijfinfo
– Opgave voor 1 april bij info@tresoar.nl
– Kosten € 80,00. Dat bedrag graag overmaken op NL15 RABO 0127 5942 64 van Tresoar, onder vermelding van: Skriuwkursus Proaza
– De voer- en schrijftaal is Fries
– Het minimale aantal deelnemers is 5.
– Tresoar organiseert deze cursus

Bezoek website →