Maak het onvoorstelbare voorstelbaar: dát is de uitdaging die drie Vlaams-Friese makersduo’s kregen in het project De Verwonderkamer. De makers zitten van 16 tot en met 20 november in (thuis)residentie, waarin ze intensief samenwerken onder begeleiding van een literaire coach. Op zaterdag 21 november wordt de residentieweek afgesloten met een gratis toegankelijk Zoom-event waarin de duo’s de voortgang van hun literaire projecten presenteren.

De Verwonderkamer is een initiatief van Productiehuis Explore the North, Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren en Leeuwarden City of Literature. Binnen het project zijn Anne-Goaitske Breteler, Nicole van den Berg en Raymond Muller uit Friesland gekoppeld aan respectievelijk Arno Boey, Betül Sefika en Marie Borremans uit Vlaanderen. Tijdens de residentieweek werken zij in tweetallen aan de ontwikkeling van een literair format waarin zij het onvoorstelbare voorstelbaar maken’. Marie Borremans en Raymond Muller (samen: @winterslaaphol) zijn gefascineerd door het concept winterslaap (en het wakker worden daaruit) en werken aan een ‘audioslaapwandeling’. Anne-Goaitske Breteler en Arno Boey (als duo: @deheiligedag) zijn op zoek naar wat tegenwoordig nog heilig is. Betül Sefika en Nicole van den Berg schrijven onder de noemer @holy_faq aan gesprekken met God op basis van de frequently asked questions van het leven.

Op zaterdag 21 november om 19.30 uur presenteren de duo’s de voortgang van hun gezamenlijke project tijdens een online Zoom-event dat je vanuit huis kunt bijwonen. Het wordt een onvoorstelbare avond die in een inkijkje geeft in het creatieve proces van de makers. De duo’s presenteren een eerste versie van hun project, waarmee ze in 2021 op verschillende podia hopen te staan. De Vlaamse dichteres/performer Maud Vanhauwaert en de Nederlandse schrijver/performer Joost Oomen praten het event op geheel eigen wijze aan elkaar.

Reserveer nu je gratis ticket!