Op donderdag 27 juni is in Café De Gouden Leeuw in Tresoar de Fryske Poëzyslam: een avond vol verpletterende voordrachten en poëtische hoogtepunten.

Het publiek kiest in drie rondes uit tien deelnemers uiteindelijk de beste voordrager. Tussen de eerste en tweede ronde is een muzikaal intermezzo van Ladybirds, een jazztrio met contrabas, tenoorsaxofoon en trompet.

Wie van de twee finalisten krijgt de meeste stemmen, in de vorm van rozen, en gaat met de wisselbeker én 500 euro naar huis? Wie neemt het tegen de winnaar van de vorige editie, Syds Wiersma, op?

Presentatie is in handen van Gabriëlle Terpstra en Arjan Hut. die dit als Dichter fan Fryslân in samenwerking met Tresoar organiseert.

Meedoen? Als deelnemer kun je je tot uiterlijk 20 juni opgeven op info@dichterfanfryslan.nl. Let op: vol = vol. Houd rekening met twee voordrachten van ieder maximaal 3 minuten en een repertoire voor de finale: in 7 minuten brengen twee finalisten om de beurt een gedicht. Alles in het Fries natuurlijk.

Fans, familie en vrienden en alle poëzieliefhebbers zijn van harte welkom! Toegang is gratis. Meld je aan via deze link.

Bezoek website →