Wie is de beste Friese voordrachtskunstenaar? Kom naar deze compleet Friestalige slam! Op woensdag 24 mei om 19:30 uur gaat het gebeuren in het tijdelijke café van Tresoar, De Gouden Leeuw. Dichter fan Fryslân Sigrid Kingma opent, daarna zijn de deelnemers aan de beurt. Gabriëlle Terpstra presenteert de avond.

Het is een klassieke slam, wat betekent dat het publiek kiest door steeds twee stemmen te vergeven aan de favorieten. Er zijn drie ronden: voorronde (10 deelnemers), tweede ronde (5 gaan door) en een finale (2 finalisten in een duel). Tussen de eerste en tweede ronde is er bijzonder intermezzo met Nyk de Vries, Dichter fan Fryslân 2019-2021 die nieuw werk laat horen. Dat onder het genot van borrelhapjes terwijl de stemmen worden geteld. De finalist die de meeste rozen mag ontvangen van het publiek, wint de slam en daarmee €500,-.

Als deelnemer opgeven voor de slam kan fia info@dichterfanfryslan.nl, tot 15 mei of tot de inschrijving vol is. Alle deelnemers worden in de aanloop naar de slam geïntroduceerd in podcasts. Houd rekening met twee voordrachten van beide maximaal 3 minuten, en een repetoire voor de finale: in 7 minuten brengen twee finalisten om de beurt een gedicht. Alles uiteraard in het Fries.

Neem je fans, familie en vrienden mee. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. We verwachten verpletterende voordrachten en poëtyske hoogtepunten. Tot dan!

De Fryske SLAM! Wordt georganiseerd in samenwerking met Explore the North, Leeuwarden UNESCO City of Literature en Tresoar.