Op vrijdagavond 28 oktober wordt met het Boekenfeest het startsein gegeven voor de Friese Boekenweek 2022, dit jaar van 28 oktober t/m 6 november. Op deze feestelijke avond wordt ook het Kadoboek gepresenteerd. De presentatie van de avond is in handen van Bart Kingma en er is muziek van ‘Las Bandidas’. Het Boekenfeest wordt dit jaar gehouden in zalencentrum ‘Hof van de Koning’ in Heerenveen. Om 19:30 openen de deuren, het programma begint om 20:00 uur. De toegang is gratis, graag even aanmelden: info@boekenfanfryslan.nl.

Kadoboek

De Friese Boekenweek wordt georganiseerd door Boeken fan Fryslân. Met de Friese Boekenweek vieren we het Friese boek en staat die week in het bijzonder het Friese boek centraal. Het Kadoboek is in de Friese Boekenweek gratis verkrijgbaar bij een besteding van minimaal €15,00 aan Friese boeken.


Optredens Ferdinand de Jong en Gurbe Douwstra

Auteur van het cadeauboek ‘De oarloch fan Jan Snip’ Ferdinand de Jong en muzikant Gurbe Douwstra gaan samen op pad tijdens de Friese Boekewike. In een paar uur zwerven ze de wereld rond. Van Nova Scotia, via de Cliffs of Moher naar het uiterste noorden van Siberië en uiteindelijk terug naar Fryslân. Een levensreis in verhalen en muziek.

  • Maandag 31 oktober, 19.30 – 22.00 uur, Bibliotheek Heerenveen*
  • Woensdag 2 november, 19.30 – 22.00 uur, Bibliotheek Drachten, toegang gratis
  • Donderdag 3 november, 19.30 – 22.00 uur, Cultureel centrum De Tiid, Bolsward*
  • Zondag 6 november, 15.30 – 18.00 uur, Podium Gorter, Balk, toegang gratis

Het programma duurt twee keer 45 minuten met een pauze van een half uur. Bij alle optredens van Ferdinand de Jong en Gurbe Douwstra zijn de nieuwste Friese boeken te koop. Uiteraard ontvangt u bij aankoop van minimaal € 15,00 aan Friese boeken ook gratis het kadoboek van Ferdinand de Jong

Entree € 3,50 voor leden, € 5,00 voor niet-leden: reserveer via deze link.

Bezoek website →