Op zaterdag 28 oktober is cultureel festival Liefde voor het water in Sneek. Met theater, muziek, historische schepen en schrijvers die een ode brengen aan het water.

Toine Heijmans schreef zijn bestseller Op zee en de romans daarna in de kajuit van zijn zeilboot. Vaak met de marifoonberichten op de achtergrond. Hij vertelt over de vrijheid die het water hem biedt. Maar is dat wel echt vrijheid?

Kirsten van Santen zwom kris-kras door Nederland en schreef daarover het literaire zwemboek Water pakken. Ze neemt je mee op verkenning door de natte wildernis en naar de culturele betekenis van het zwemmen.

Nikki Dekker debuteerde in 2022 met Diepdiepblauw, dat eigenlijk zowel een roman als een natuurboek als een essay is. Wat kunnen we leren over liefde en identiteit, van de dieren die onder water leven?

Ook mooi: Sippy Tigchelaar interviewt een schippersvrouw van toen en haar beppesizzer, die nu binnenvaartschipper is. En Jankobus Seunnenga zette gedichten van J.J. Slauerhoff op muziek. Kijk voor het hele programma en tickets op:

Bezoek website →