Op vrijdagmiddag 12 november om 16:00 uur (inloop 15:30 uur) wordt de nieuwe Dichter van Fryslân bekendgemaakt in de Westerkerk in Leeuwarden. De bekendmaking is onderdeel van het Westerkas-programma van festival Explore the North.

Voorafgaand aan de officiële benoeming door gedeputeerde Sietske Poepjes neemt Nyk de Vries afscheid als Dichter van Fryslân met de presentatie van zijn nieuwste dichtbundel ‘Asman’. Deze feestelijke middag wordt mede mogelijk gemaakt door Boeken fan Fryslân en Explore the North. Jelte Posthuma presenteert de middag.

Het project Dichter fan Fryslân is een initiatief van de Provincie Fryslân en wordt uitgevoerd door Boeken fan Fryslân. Met de benoeming van de Dichter fan Fryslân wil de provincie bij een breder publiek meer aandacht vragen voor de kunstvorm poëzie.

De adviescommissie bestaat dit jaar uit Cilla Geurtsen, Annemarie Lindeboom en Tsead Bruinja (voorzitter).

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden via: info@dichterfanfryslan.nl. Uw Corona QR-code zal worden gescand bij de ingang. Er kunnen maximaal 75 mensen worden toegelaten in de zaal. Toegang op basis van volgorde van aanmelding.

Bezoek website →