De laatste WoW-sessie van het jaar duikt Dichter bij Leeuwarden nog even flink de diepte in met twee sprekers die alles gaan vertellen over boekingen: hoe dat aan te pakken, welke afspraken, contracten, deals, en welke handigheden je hierbij kunt inzetten. Maar ook: hoe word je eigenlijk geboekt door een festival bijvoorbeeld, hoe gaat zo’n proces en hoe word je dus meer of vaker geboekt?

Wie zijn de sprekers?

Dirk Bouke van der Staal is vijf jaar boekingsagent geweest voor Terrordrang Bookings, een boekingskantoor gericht op Terror en (Uptempo) Hardcore. Per jaar handelde hij 400-500 wereldwijde boekingen van aanvraag tot optreden af voor ca. 30 artiesten. We gaan vanuit zijn ervaring bespreken wat een boekingskantoor voor jou als artiest doet, waarom en wanneer dit van toegevoegde waarde is, er wordt een contract doorgenomen en er worden tips gegeven met praktijkvoorbeelden.

Marleen Nagtegaal is artistiek leider en literatuurprogrammeur bij festival en productiehuis Explore the North. Ze werkt met schrijvers en andere makers aan projecten die zij willen verwezenlijken. Haar werk is soms een vorm van matchmaking: bedenken welke makers samen zouden kunnen werken aan een project, chemie creëren. Daarnaast boekt ze schrijvers voor lezingen of gesprekken tijdens het festival. Ze vertelt jullie graag wat ze weet.

Overige informatie

De WoW-sessie is deze keer op een bijzondere locatie: boven bij Fer koffie, Wirdumerdijk 30a in Leeuwarden. Nog steeds helemaal gratis maar geef je wel even op door te mailen naar info@dichterbijleeuwarden.nl met in het onderwerp: geef plek WoW. Er is plek voor maximaal 30 mensen. 

Bezoek website →