We zijn erg blij met de vele aanmeldingen van prachtige tuinen als reactie op onze oproep voor 100 paradijselijke tuinen voor het project Uitgesteld geluk. Aanmelden zou tot en met 20 februari mogelijk zijn, maar omdat we nu al meer dan de gezochte 100 tuinen aangemeld hebben gekregen, sluiten we de inschrijving eerder.

In de tuinen willen we tijdens cultureel programma Arcadia, van 7 mei tot en met 14 augustus 2022, onze 100 nieuw geschreven korte verhalen vertellen aan publiek. Iedere dag een ander verhaal over de zoektocht naar schoonheid tijdens en na een pandemie, iedere dag op een andere locatie in Friesland, 100 dagen lang. Uitgesteld geluk is gebaseerd op de Decamerone.

We zullen niet alle aangemelde tuinen kunnen bezoeken met een verhaal. We hebben uit sommige gebieden in Friesland meer aanmeldingen dan uit andere. Vooral uit Leeuwarden e.o. en Franeker zijn er veel aanmeldingen.

We kiezen de tuinen op basis van beschikbaarheid en spreiding over de provincie. Wie zijn of haar tuin heeft aangemeld, hoort half maart van ons of we de tuin wel of niet hebben kunnen opnemen in het programma.

Foto: Tuin De Goudbek in Ternaard, Helma Sjamaar-Dupuis