Deze week zijn in de opnamestudio van Tryater de acht verhalen voor literatuurproject Sprekende Stenen ingesproken door stemacteur Peter Sijbenga. Deze verhalen zijn binnenkort te beluisteren op acht locaties in het centrum van Leeuwarden.

Aan de gevel van acht gebouwen worden stenen gezichten bevestigd. Door de bijgeplaatste QR-code te scannen kun je de verhalen van de stenen beluisteren. De teksten zijn geschreven door Nicole van den Berg, Raymond Muller, Remco Kuiper, Gemale Bofunda en Sytse Jansma.

Op ieders unieke wijze, in verschillende genres en stijlen, hebben zij portretten gemaakt van mensen die op een bepaalde momenten in het leven geen aansluiting konden vinden met de samenleving. Wat doe je dan? Wat lukt wel? Het zijn prachtige, innemende verhalen geworden over veerkracht van zowel de mens als de ‘mienskip’.

Het literatuurproject Sprekende Stenen is een samenwerking tussen cultuurprogramma Over de drempel en Leeuwarden City of Literature en wordt gepresenteerd tijdens Arcadia.