Het team van Leeuwarden City of Literature geeft je graag leestips voor de komende feestdagen en vakantie. Artistiek leider Marleen Nagtegaal tipt het verzameld werk van Frans Kellendonk.

Frans Kellendonk
Verzameld werk
Querido 2015

“Terwijl ik nadacht over een actuele, hartverwarmende of geestverruimende boekentip, liefst een debuut of een op een andere manier onverwacht en verrassend werk, een ontdekking, zeg maar, terwijl ik dat deed, zong er slechts één naam rond in mijn hoofd. Er zijn schrijvers die zinnen schrijven en beelden of verhalen construeren die voorgoed onder je schedeldak plakken, schrijvers die op vaste momenten je herinnering opzoeken als een dierbare, oude vriend die je een tijdje niet hebt gezien. Het is bijna Kerstmis en bij mij staat Frans Kellendonk voor de deur met zijn mystieke verhalen, hilarische dialogen en zijn knokige personages. Ik kan er niets aan doen, dat is mijn tip: lees Kellendonk. Zeker weten dat hij daarna voortaan ook bij jou aanklopt tijdens de donkere decemberdagen. Vaste prik.”


Geïnspireerd? Bestel het verzamelde werk van Frans Kellendonk bij je lokale boekhandel!

foto Marleen: Reyer Boxem