Fries literair tijdschrift Ensafh organiseert weer z’n jaarlijkse ‘Grutte Gedichtejûn’ (Grote Gedichtenavond). Het is deze keer geen poëziemarathon in een gezellig café; de gebeurtenis op vrijdagavond 5 februari zal geheel digitaal plaatsvinden. De avond wordt namelijk op het YouTube-kanaal van Ensafh uitgezonden. Om die reden roept Ensafh alle dichters en voorlezers – rijp en groen – op om een gedicht op te nemen.

Het maakt niet uit in welke (streek- of minderheids)taal de gedichten geschreven zijn. Je hoeft niet eens zelf dichter te zijn, je mag ook gerust andermans gedicht voorlezen!

Alle ingestuurde filmpjes zullen samen tot de ‘Grutte Gedichtejûn’ worden omgesmeed. Voorwaarde is wel dat geluid en beeld van goede kwaliteit zijn, er niet een te lange inleiding aan het gedicht voorafgaat en dat de opname niet eerder is vertoond. De redactie behoudt zich het recht voor om te knippen in het toegezonden filmpje. De gedichten zullen zoals gebruikelijk worden afgewisseld met muziek. Dit keer van singer-songwriter Youp Boelens.

Stuur je (liefst liggende) filmpje voor 22 januari 2021 naar ensafhpoezij@gmail.com (zware bestanden s.v.p. via Wetransfer of vergelijkbaar).

Foto: Geart Tigchelaar