De mooiste Friese verhalen in de donkerste dagen van het jaar, de podcastserie Boekekast krijgt een vervolg. Friese schrijvers schreven speciaal voor dit tweede seizoen een verhaal. Deze keer zijn het dus geen passages uit bestaande boeken, maar speciaal geschreven verhalen.

Sinds 7 november komt er iedere week op zaterdag een nieuw literair verhaal online. Het gaat om verhalen van de Friese schrijvers Hilda Talsma, Ferdinand de Jong, Piter Boersma, Geart Tigchelaar, Jetske Bilker, Jaap Krol, Lida Dijkstra en Thys Wadman. Zaterdag 7 november wordt begonnen met het verhaal Old School fan Hilda Talsma. Andere verhalen zijn bijvoorbeeld It suske fan.. van Thys Wadman en Hoe’t ik it fjildfirus skipe van Lida Dykstra.

Naast het verhaal is in de podcast ook een interview met de schrijver te horen. Presentatrice Karen Bies gaat met de schrijver in gesprek over het verhaal, de achtergrond en de literatuur. Omrop Fryslân en Boeken fan Fryslân, in samenwerking met Leeuwarden City of Literature, willen ook met dit tweede seizoen de Friese literatuur eens op een andere manier onder de aandacht brengen.

De Boekekast-podcasts komen steeds online op Omropfryslan.nl/boekekast, de Omrop-app en de bekende podcast-kanalen.