De jonge Friese schrijvers Raymond Muller en Aristote Bofunda Gemale hebben een plek in een landelijk traject voor jonge theaterschrijvers: #NieuweStukken.

Dat is een initiatief van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds. Met nog acht schrijvers uit de rest van het land gaan ze een talentontwikkelingstraject van acht maanden in.

Beide jonge auteurs zijn aangedragen door het Leeuwarder festival Explore The North, nu een van de vijf partners in dit project. Mark Hospers van Explore The North is blij dat zijn festival bij dit landelijke project betrokken wordt.

Het begint erop te lijken hier

“Dat betekent dat het erop begint te lijken hier. Het wordt gezien wat er hier gebeurt, sectorbreed, in onze samenwerking met City of Literature, dbieb, Dichter bij Leeuwarden, Tresoar.”

Gemale, afkomstig uit Congo, studeert aan de Academie voor Popcultuur en werkt, onder auspiciën van Explore The North en productiehuis Popfabryk, aan een voorstelling over zijn eigen geschiedenis en zijn band met Friesland. Muller is ook actief als acteur en schrijft in het Nederlands en het Fries.

bron: Leeuwarder Courant