In moaie, rûne skulp fertelt my in ferhaal
De see flústeret yn myn ear, in berjocht yn eltse taal

Bovenstaande dichtregels van Silke Fardou van der Land (2001) zijn uit meer zijn 90 inzendingen gekozen na een oproep voor een nieuw Fries strandgedicht voor op de Vliehors expres op Vlieland.

Silke van der Land is trots dat haar dichtregels zijn gekozen: “Dit is echt top! Ik ben heel blij. Van jongs af aan kom ik al op Vlieland en ik ben voor mijn studie Nederlands veel met taal bezig, dus deze oproep paste echt bij mij. Het was een mooie uitdaging met de zee als onderwerp en er in een korte tekst iets universeels van te maken. De taal van de zee is de taal van iedereen. En ik denk dat dat wel uit mijn dichtregels spreekt.”

Al twintig jaar rijdt de Vliehors Expres de mooiste dichtregels uit over het strand van Vlieland. Ieder jaar wordt er een wedstrijd uitgeschreven voor nieuwe dichtregels.

In samenwerking met Leeuwarden UNESCO City of Literature en de Praat mar Frysk-campagne van de Afûk is er dit jaar voor het eerst een oproep gedaan voor Friestalige dichtregels. De dichtregels van Silke van der Land worden op de Vliehors Expres aangebracht zodra deze toe is aan nieuwe banden.