Op vrijdagavond 28 oktober werd met het Fries Boekenfeest het startsein gegeven voor de Friese Boekenweek 2022, dit jaar van 28 oktober t/m 6 november. Tijdens de Friese Boekenweek krijgen lezers bij aankoop van minimaal €15,00 aan Friese boeken het boek ‘De oarloch fan Jan Snip’ van Ferdinand de Jong kado. Schrijver Ferdinand de Jong en muzikant Gurbe Douwstra treden tijdens de Friese Boekenweek vier keer op in de provincie.

Fries Boekenfeest

Op het Fries Boekenfeest op vrijdag 28 oktober werd het kadoboek ‘De oarloch fan Jan Snip’ van Ferdinand de Jong gepresenteerd.

Kadoboek

De Friese Boekenweek wordt georganiseerd door Boeken fan Fryslân. Met de Friese Boekenweek vieren we het Friese boek en staat die week in het bijzonder het Friese boek centraal. Wie in de Friese Boekenweek voor minimaal €15,00 aan Friese boeken koopt, krijgt het kadoboek daar gratis bij.


Optredens Ferdinand de Jong en Gurbe Douwstra

Auteur van het kadoboek Ferdinand de Jong en muzikant Gurbe Douwstra gaan samen op pad tijdens de Friese Boekenweek. In een paar uur zwerven ze de wereld rond. Van Nova Scotia, via de Cliffs of Moher naar het uiterste noorden van Siberië en uiteindelijk terug naar Fryslân. Een levensreis in verhalen en muziek.

  • Maandag 31 oktober, 19.30 – 22.00 uur, Bibliotheek Heerenveen*
  • Woensdag 2 november, 19.30 – 22.00 uur, Bibliotheek Drachten, toegang gratis
  • Donderdag 3 november, 19.30 – 22.00 uur, Cultureel centrum De Tiid, Bolsward*
  • Zondag 6 november, 15.30 – 18.00 uur, Podium Gorter, Balk, toegang gratis

Het programma duurt twee keer 45 minuten met een pauze van een half uur. Bij alle optredens van Ferdinand de Jong en Gurbe Douwstra zijn de nieuwste Friese boeken te koop. Uiteraard ontvangt u bij aankoop van minimaal € 15,00 aan Friese boeken ook gratis het kadoboek van Ferdinand de Jong

Entree € 3,50 voor leden, € 5,00 voor niet-leden: reserveer via deze link.