Poëzie kan zoveel meer zijn dan gewoon een leuk extraatje. De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, laat zien hoe je poëzie inspirerend en spelenderwijs een plek kan geven op school bij het aanleren van vaardigheden en kennisoverdracht. “Poëzie is een mooie jas die je altijd past, en je kan leren om die jas zelf aan te trekken.”

Alle basisscholen in Fryslân via de website van Dichter van Fryslân een gratis schooloptreden van de Dichter van Fryslân boeken voor het schooljaar ’22 – ’23. De Dichter van Fryslân biedt twee verschillende lesprogramma’s over poëzie voor basisscholen in Fryslân. De lesprogramma’s bestaan uit een optreden en les in één. De Dichter van Fryslân brengt leerlingen en leraren op een toegankelijke wijze met poëzie in aanraking en laat leerlingen beleven wat het effect van poëzie kan zijn.

Wees er snel bij, er is een beperkt aantal gratis workshops beschikbaar.

Het project ‘Dichter van Fryslân’ is een initiatief van de provincie Fryslân en wordt uitgevoerd door Boeken fan Fryslân. Met de benoeming van een Dichter van Fryslân wil de provincie bij een breder publiek meer aandacht vragen voor de kunstvorm poëzie.

Foto: Jacob van Essen