Dichter bij Leeuwarden, dbieb, Explore the North en Leeuwarden City Of Literature zijn tijdens de poëzieweek een gezamenlijke productie gestart: het maken van een dichtbundel waarin jonge woordkunstenaars en jonge fotografen elkaar inspireren. De bundel, met het thema ‘Samen’, wordt eind februari huis-aan-huis verspreid in Leeuwarden.

In de Poëzieweek (28 januari tot en met 3 februari) gaan tien woordkunstenaars en tien fotografen aan de slag met het thema. De helft start met het maken vanuit eigen inspiratie, de andere helft laat zich juist inspireren door het werk van de ander. Zo ontstaat een bundel met tien foto-vers-combinaties. Onder de makers zitten studenten van de Academie voor Popcultuur en deelnemers aan talentontwikkelingstrajecten als Poetry Circle en Meeuw Jonge Schrijvers. De komende weken zal een aantal sneak peeks gedeeld worden via de socials van de initiatiefnemers.

Dichter bij Leeuwarden, dbieb, Explore the North, De Westerkerk en Leeuwarden City Of Literature stemmen sinds een tijdje de werkzaamheden en activiteiten nauwer met elkaar af onder de noemer Letteren in Leeuwarden. Het project is het eerste zichtbare uitvloeisel van die geïntensiveerde samenwerking.